/Nieuws/

Jaarverslag 2018 beschikbaar!

Vanaf vandaag kan je op hier het laatste jaarverslag van VCBT downloaden. In dit jaarverslag geven wij een overzicht van de activiteiten van het VCBT in 2018.  Zowel praktisch als meer fundamenteel onderzoek komt aan bod.  Klik HIER om te downloaden.  Wanneer je toch liever een papieren versie hebt, stuur ons dan even een mail [...]

Jaarverslag 2018 beschikbaar!2019-06-06T08:16:25+00:00

Frudistor app leert je bewaarziekten determineren

VCBT is trots u FRUDISTOR te kunnen voorstellen.  Frudistor is een app waarmee je een bewaarschade kan opzoeken aan de hand van drie eenvoudige vragen, nl. over het schadetype, tijdstip van optreden en plaats van voorkomen (inwendig/uitwendig).  Met mooie beelden helpt de app je op weg.  Wie meer wil weten over de fysiologische achtergrond [...]

Frudistor app leert je bewaarziekten determineren2019-06-06T08:14:21+00:00

Terugblik studie-avond “Innovaties in bewaring”

Op donderdag 28 maart hielden MeBioS en VCBT een studie-avond over innovaties in bewaring.   Onderwerpen die aanbod kwamen waren dynamisch gecontroleerde bewaring, 1-MCP op appel en peer en een gloednieuwe bewaartechniek op basis van meting van vluchtige stoffen in de koelcel. De presentaties van de avond kan u hieronder nog eens rustig nalezen... Testen van [...]

Terugblik studie-avond “Innovaties in bewaring”2019-04-19T09:39:56+00:00

Studie-avond “Innovaties in bewaring”

Op 28 maart organiseren VCBT en MeBioS een studie-avond rond een aantal nieuwigheden in bewaring.  Een nieuwe sensortechniek waarmee vluchtige componenten kunnen gemeten worden, die een maat zijn voor bederf van bewaard product, zal er worden voorgesteld.  Ook dynamisch gecontroleerde atmosfeerbewaring (DCA) zal in de kijker gezet worden.  Intussen zijn de ervaringen in de praktijk [...]

Studie-avond “Innovaties in bewaring”2019-04-19T09:39:47+00:00

Kennissessie GROW!: Ontwikkeling van sensoren voor de tomatenteelt: 14 februari 2019

Tijdens de bijeenkomst op 14 februari a.s. zullen we u informeren over het project GROW! en de voortgang. De eerste sensoren zijn ontwikkeld en in 2018 getest. Meer info op: growsessie info.  Momenteel zijn we ze verder aan het  ontwikkelen en zijn we klaar om onze eerste kennis te delen. Daarnaast geven we graag een aantal [...]

Kennissessie GROW!: Ontwikkeling van sensoren voor de tomatenteelt: 14 februari 20192019-04-19T09:39:40+00:00

Terugblik op studie-avond SMAAK

Op 28 november hielden VCBT en KU Leuven een studie-avond rond smaak.  Het was de bedoeling om ons wat over de haag te doen kijken en in andere sectoren ideeën te halen.  De avond heeft in elk geval veel stof tot nadenken en nieuwe ideeën gegeven!  Wie de presentaties nog eens wil nakijken kan ze [...]

Terugblik op studie-avond SMAAK2019-04-19T09:39:32+00:00

Kanzi bereikt 1200 groeigraaduren!

Het warme weer heeft niet enkel nadelen: Kanzi bereikt nu ruim zijn GroeiGraadUren (GGD) waardoor hij in de bewaring makkelijker bij iets lagere temperatuur te bewaren is.  Dat biedt perspectieven voor betere kwaliteit na langere bewaring!

Kanzi bereikt 1200 groeigraaduren!2019-04-19T09:39:20+00:00

Definitieve plukdata appel en peer 2018 beschikbaar!

Vanaf 6 augustus zijn de definitieve plukdata gekend.  Je kan ze vinden op de pagina met de plukdata of door hier te klikken.

Definitieve plukdata appel en peer 2018 beschikbaar!2019-04-19T09:39:11+00:00

Plukdata 2018: update 20 juli 2018

Op VCBT hebben we deze week de eerste grote reeks Conference gemeten van telers. De resultaten geven te denken.De hardheid ligt nu op gemiddeld 9.5 kg/0.5cm²: dat is ongeveer 0.5 kg/0.5cm² lager dan vorig jaar. Het gemiddelde suikergehalte is 12°Brix, terwijl we vorig jaar op ditzelfde moment 10.4 meten. Daarbij komt nog dat we zien [...]

Plukdata 2018: update 20 juli 20182018-07-21T10:04:10+00:00