Vlaio keurde onlangs enkele projecten goed die VCBT indiende of waar we in participeren.  Zo is er een goedkeuring voor het project voor de snelle bepaling van plukdata van appel en peer.  In dit project gaan we op zoek naar een methode om telers sneller en vroeger in het seizoen een voorspelling te kunnen doen van de plukdata van hun percelen.  De voorspellingen zullen ook specifieker zijn.  We werken hiervoor samen met onze partner MeBioS en pcfruit.

Een tweede goedgekeurd project verdiept de technologie van dynamisch gecontroleerde atmosfeer (DCA).  Hier gaan we o.a. de mogelijkheden na van DCA voor Conference.  We zoeken uit wat de randvoorwaarden zijn voor de koelinfrastructuur en hopen dat dit de techniek makkelijker introduceert in Vlaanderen.  Dit voeren we uit samen met onze partner MeBioS.

Een derde goedgekeurd project gaat over de bewaring van bramen- en frambozenplanten.  Samen met pcfruit, hoofdaanvrager, van dit project,  zoeken we de optimale uitgangssituatie voor het bewaarmateriaal (reservestoffen) en de optimale bewaarcondities.