Bewaartemperatuur Groenten

Soort

Voor lange bewaring

Voor verkoop vers product

Kritieke grenzen voor behoud van kwaliteit*

Ethyleengevoeligheid

Ethyleenproductie

Relatieve vochtigheid

 

Optimale Temp. (°C)

Bewaarduur

Optimale Temp. (°C)

Bewaarduur

Minimum-temperatuur

Maximum-temperatuur

 

 

 

Ajuin, droog

-1 - 0

5-7 m

- 1 - 5

4 w

-1

15

L

L

70-80

Andijvie

0 - 1

1-2 w

0 - 3

5 d

0

15

M

L

95-100

Artisjok

0 - 1

1-3 w

0 - 5

5 d

-1

15

L

L

95-100

Asperge

0 - 1

1-2 w

0 - 5

5 d

-0.5

15

ZL

M

95-100

Aubergine

12 - 18

7-10 d

12 - 18

5 d

7

20

H

L

95-100

Augurk

4 - 7

4-6 d

4 - 7

3 d

12

15

 

L

95-100

Bieslook

0 - 1

1-2 w

0 - 3

5 d

-1

10

 

L

95-100

Bloemkool

-0,5 - 0,5

2-4 w

0 - 5

5 d

-1

10

M

L

95-100

Broccoli

-0,5 - 0,5

1-2 w

0 - 5

5 d

-0.5

10

H

L

95-100

Champignon

0 - 1

4-5 d

0 - 4

3 d

-0.5

15

M

L

90-95

Chinese kool

0 - 1

2-3 w

0 - 5

5 d

-0.5

15

H

L

95-100

Courgette

10 - 14

1-2 w

10 - 14

5 d

5

20

M

L

95-100

Erwten in peul

-0.5 - 0

5-7 d

0 - 5

4 d

-0.6

15

L

L

90-95

Ijsbergsla

0 - 1

1-2 w

0 - 4

5 d

0

10

L

L

95-100

Kervel

-0,5 - 0,5

5-7 d

0 - 4

4 d

-1

10

 

 

95-100

Knolselder

0 - 1

4-5 m

0 - 5

7 d

-1

15

L

 

95-100

Komkommer

12 - 16

5-7 d

10 - 16

4 d

7

20

H

L

90-95

Koolrabi zd. Loof

0 - 1

2-3 m

0 - 5

5 d

-1

15

L

L

95-100

Look droog

0 - 1

3-5 m

0 - 5

5 d

-1

15

L

L

80-85

Meloen

10 - 15

1-2 w

7 - 18

5 d

5

20

M

M

90-95

Paprika

10 - 16

8-10 d

8 - 16

5 d

7

20

H

L

90-95

Peterselie

-0.5 - 0

2-3 w

0 - 5

4 d

-0.5

10

H

L

95-100

Postelein

0 - 1

3-5 d

0 - 5

3 d

-1

15

M

L

90-95

Prei

-1 - 0

2-4 w

0 - 3

5 d

-1

15

H

L

95-100

Rabarber

0 - 1

1-3w

0 - 5

5 d

0

15

L

L

95-100

Radijs met loof

0 - 1

3-5 d

0 - 5

4 d

-1

15

M

L

95-100

Rammenas zd.loof

0 - 1

3-4 m

0 - 10

5 d

-1

15

L

L

90-95

Rapen

0 - 1

3-4 m

0 - 10

5 d

-1

15

 

L

90-95

Schorseneren

0 - 1

2-3 m

0 - 8

5 d

-0.5

15

L

L

95-100

Selder

0 - 1

2-3 w

0 - 5

5 d

-0.5

10

L

L

95-100

Sjalot

0 - 1

5-7 m

0 - 5

5 d

-1

15

L

L

70-85

Sla

0 - 1

1-2 w

0 - 3

3 d

0

10

M

L

95-100

Savooikolen

-1 - 0

2-3 w

0 - 5

5 d

-1.5

15

H

L

95-100

Rode en witte kolen

-0.5 - 0.5

4-5 m

0 - 8

5 d

-0.8

15

H

L

95-100

Spinazie

0 - 1

3-6 d

0 - 2

3 d

-0.5

10

M

L

95-100

Spruiten los

0 - 1

1-2 w

0 -5

5 d

-0.5

15

H

L

95-100

Stamslabonen

6 - 8

3-5 d

6 - 10

3 d

4

15

 

L

90-95

Tomaten Rode

10 - 13

6-10 d

10 - 13

4 d

7

20

H

H

85-90

Oranje

12 - 16

10-14 d

12 - 16

5 d

7

20

H

H

85-90

Veldsla

-0.5 - 0.5

4-8 d

0 - 5

4 d

-0.5

10

M

L

95-100

Venkel

0 - 1

2-3 d

0 - 5

3 d

-0.5

15

 

M

95-100

Witloof

4 - 5

2-3 w

4 - 5

5 d

1

15

H

L

95-100

Witloofwortelen

-1.5 - 0

6-8 m

-1 - 1

-

-2.5

5

H

L

95-100

Wortelen zd.loof

0 - 1

6-8 m

0 - 5

5 d

-0.5

15

L

L

95-100

pdf bewaarcondities