In december organiseert VCBT twee webinars rond bewaring en kwaliteit. Inschrijven kan op onderstaande links:
De webinar “Bewaring en kwaliteit van appel en peer” gaat door op 9 december om 18.00 en omvat volgende thema’s:
- Oogstsynchronisatie van appel en peer.
- Voorspelling van het optimale pluktijdstip met nabij-infraroodspectroscopie. De techniek in een notendop.
- Een draagbare meter voor de bepaling van het pluktijdstip van appel en peer in de boomgaard
- #focusonquality #ISO 17025 of hoe VCBT kwaliteitsvol onderzoek garandeert.
- Ervaringen uit de praktijk met nieuwe bewaarmethoden: DCA – QCAP
- Invloed ULO, DCA en smartfresh op aroma/smaak
De webinar “Bewaring en kwaliteit van groenten” gaat door op 3 december om 18.00 en omvat volgende thema’s:
- Hardheid en opgelostestofgehalte maat voor rijpheid pompoen bij oogst?
- Gevoeligheid van witloofkroppen voor ethyleen.
- Bewaring van witloofwortels: invloed van zakken en hogere CO2
- Innovatieve bewaring voor spitskool
- #focusonquality #ISO 17025 of hoe VCBT kwaliteitsvol onderzoek garandeert.
- Segmentatie tomaat: Bewaring en kwaliteit van de nieuwste rassen
- Segmentatie paprika: Bewaring en kwaliteit van de nieuwste rassen