In december organiseert VCBT twee webinars rond bewaring en kwaliteit. Inschrijven kan op onderstaande links:

De webinar “Bewaring en kwaliteit van appel en peer” gaat door op 9 december om 18.00 en omvat volgende thema’s:

  • Oogstsynchronisatie van appel en peer.
  • Voorspelling van het optimale pluktijdstip met nabij-infraroodspectroscopie. De techniek in een notendop.
  • Een draagbare meter voor de bepaling van het pluktijdstip van appel en peer in de boomgaard
  • #focusonquality #ISO 17025 of hoe VCBT kwaliteitsvol onderzoek garandeert.
  • Ervaringen uit de praktijk met nieuwe bewaarmethoden: DCA – QCAP
  • Invloed ULO, DCA en smartfresh op aroma/smaak

De webinar “Bewaring en kwaliteit van groenten” gaat door op 3 december om 18.00 en omvat volgende thema’s:

  • Hardheid en opgelostestofgehalte maat voor rijpheid pompoen bij oogst?
  • Gevoeligheid van witloofkroppen voor ethyleen.
  • Bewaring van witloofwortels: invloed van zakken en hogere CO2
  • Innovatieve bewaring voor spitskool
  • #focusonquality #ISO 17025 of hoe VCBT kwaliteitsvol onderzoek garandeert.
  • Segmentatie tomaat: Bewaring en kwaliteit van de nieuwste rassen
  • Segmentatie paprika: Bewaring en kwaliteit van de nieuwste rassen