/KWALITEIT ISO 17025
KWALITEIT ISO 17025 2017-05-07T08:29:24+00:00

ISO 17025

 

De ISO-norm stelt zowel vereisten op management- als technisch vlak. Om aan al de vereisten te voldoen werden een kwaliteitshandboek en bijkomende procedures opgesteld die de leidraad vormen van het kwaliteitssysteem. Belangrijke elelementen in de norm: uitvoeren van preventieve maatregelen, competentie van het personeel, dienstverlening aan de klant en de validatie/meetonzekerheid van de analyses. De meetresultaten worden op verschillende niveaus gecontroleerd op de validiteit en het personeel wordt degelijk opgeleid om technische betrouwbare resultaten te kunnen garanderen.

De efficiƫntie van het kwaliteitssysteem wordt beoordeeld door het jaarlijks uitvoeren van interne, externe audits en een directiebeoordeling. De externe audits worden uitgevoerd door BELAC. Aan de hand van deze controles wordt het systeem telkens terug in vraag gesteld zodat het kan geoptimaliseerd worden.

Het toepassingsgebied van de accreditatie omvat de volgende routine-analyses voor het meten van kwaliteitskenmerken van fruit en groenten.

zie ook http://ng3.economie.fgov.be/NI/belac/Labotesting/scope